تقویت همکاری‌های ایران و تاجیکستان در حوزه فنی و حرفه‌ای

سازمان فنی و حرفه‌ای اعلام کرد: فصل جدید همکاری‌ها در حوزه مهارت‌های فنی و آموزشی را با وزارت محنت، مهاجرت و شغل اهالی جمهوری تاجیکستان آغاز شد.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم‌نیوز، دومین نشست کمیته همکاری‌های آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و وزارت محنت، مهاجرت و شغل اهالی جمهوری تاجیکستان برگزار شد.

در این نشست رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به روابط تاریخی این دو کشور اشاره کرد و گفت: ایران با تاجیکستان روابط دیرینه‌ای دارد که ارزشمند است و باید تلاش کنیم تا این روابط و تعامل بین دو کشور افزایش پیدا کند.

غلامحسین حسینی نیا افزود: با سفر رییس جمهور کشورمان به تاجیکستان و دیدار باشخصیت‌های مختلف نشانگر تعامل و ارتباط این دو کشور است تا کار مشترک را در زمینه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای آغاز کنیم.

وی بیان داشت: در دولت سیزدهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفاهم‌نامه با تاجیکستان امضا کرده است که در آن اقدام مشترک سه‌ساله تنظیم شده است و اکنون نیز بر اساس آن عمل می‌شود.

حسینی نیا تأکید کرد: تصمیم‌های خوبی برای اجرایی کردن برنامه‌های مشترک گرفته شده است که امیدواریم به نفع جوانان و کسب مهارت‌های فنی و حرفه‌ای باشد.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از اجرای طرح ایران مهارت خبر داد و گفت: به‌موجب این طرح دانش‌آموزان و نوجوانان در سنین پایین از آموزش‌های مهارتی برخوردار شده و در آینده وارد بازار کار می‌شوند.

وی افزود: برگزاری اردوهای آماده‌سازی، برگزاری مسابقات مشترک، تبادل مربیان فنی و حرفه‌ای دو کشور و اعزام مربیان ایرانی به تاجیکستان از دیگر موارد اجرای این طرح است.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه ۶ هزار و ۴۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی در سراسر کشور فعال است گفت: آموزش در این مراکز رایگان است. ۵ هزار و ۴۰۰ کارگاه آموزشی و در بخش خصوصی ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد داریم.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات بین‌المللی مهارت گفت: اکنون این مسابقات در حال برگزاری است و جوانان ما در ۱۸ رشته شرکت کرده‌اند که بر اساس آخرین اخبار یکی از بانوان تیم مهارتی کشور ما در سوئیس موفق به کسب مدال طلا در رشته جواهرسازی شده است.

استفاده از تجربه ایران در کسب مهارت‌آموزی

عبدالغفار رحمان‌زاده معاون اول وزیر محنت، مهاجرت و اشتغال اهالی جمهوری تاجیکستان نیز در این دیدار اظهار داشت: از تجربیات ایران در بحث کسب ‌آموزی و مهارت‌افزایی استفاده می‌کنیم.

وی افزود: هنر قالیبافی ایران در تاجیکستان شناخته شده است؛ ازاین‌رو نیازمند بهره‌مندی از تجارب هنرهای مرتبط با صنایع‌دستی و قالیبافی هستیم.

رحمان‌زاده گفت: در تاجیکستان طرح استاد شاگردی دنبال می‌شود از این طریق هنرهایی که از بین رفته بودند با همکاری دولت احیا شدند.

معاون اول وزیر کار، مهاجرت و اشتغال جمعیت جمهوری تاجیکستان از برگزاری مسابقه‌های مهارت با همکاری ایران خبر داد و گفت: درصدد هستیم تا در سال ۲۰۲۳ چنین مسابقات را برگزار کنیم تا در عرصه مهارت‌های فنی و حرفه‌ای رقابتی وارد شویم.

کد خبر 57078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =